Book Review: Ποτέ δεν θα σ’αφήσω - Chevy Stevens

Ποτέ δεν θα σ’αφήσω… Η κάποτε ρομαντική υπόσχεση παντοτινής αφοσίωσης του Άντριου, καταλήγει να γίνει απειλή για τη σύζυγό του, τη Λίντσεϊ, που παγιδευμένη σε έναν καταπιεστικό και βίαιο γάμο τρέμει για τη σωματική της ακεραιότητα, αλλά και για την τύχη της 7χρονης κόρης της, της Σόφι.

Όταν αποφασίζει να εγκαταλείψει κρυφά τον άντρα της μαζί με τη μικρή, εκείνος τις καταδιώκει και στην προσπάθειά του να τις προλάβει, οδηγεί μεθυσμένος και προκαλεί τον θάνατο μιας οδηγού σε τροχαίο δυστύχημα.

Έντεκα χρόνια μετά, η Λίντσεϊ και η κόρη της μοιάζουν να έχουν βρει τις ισορροπίες τους, όταν ο Άντριου αποφυλακίζεται. Τότε, ο εφιάλτης αρχίζει ξανά: κάποιος αρχίζει να παρακολουθεί εμμονικά τις δυο γυναίκες και εισβάλλει στις ζωές τους και στις ζωές των γύρω τους με σκοτεινές προθέσεις. Είναι άραγε ο Άντριου, που τελικά δεν έχει αλλάξει όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, ή κάποιο άλλο πρόσωπο υπεράνω υποψίας, με τα δικά του σχέδια;

Η Chevy Stevens μάς χαρίζει ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ με ηρωίδα ακόμη μια μικροκαμωμένη, αλλά δυναμική, γυναίκα (και πάντα με αδυναμία στα ζώα). Δηλώνω πιστή αναγνώστρια της Stevens- η γραφή της, αλλά και η πλοκή των ιστοριών της κάνουν ιδιαίτερα ευκολοδιάβαστα τα βιβλία της. Θεωρώ πως είναι δύσκολο να ξεκινήσει κανείς κάποιο μυθιστόρημά της και να μην το τελειώσει μέσα σε πολύ λίγες μέρες. Στο «Ποτέ δεν θα σ’αφήσω» ίσως δεν έχουμε μια υπόθεση με διαρκή αγωνία και μάχη για επιβίωση όπως στην «Εξαφάνιση» ούτε μια μυστηριώδη ανεξιχνίαστη υπόθεση δολοφονίας όπως στο «Εκείνη τη νύχτα». Έχουμε όμως μια ατμόσφαιρα απειλής και μυστηρίου που πλανάται σε όλες τις σελίδες, μια εξαιρετική ψυχογράφηση των δύο ηρωίδων (μητέρας και κόρης) από τη συγγραφέα, αρκετούς υπόπτους και ένα φινάλε εβδομήντα περίπου σελίδων που εξελίσσεται σε κινηματογραφικούς ρυθμούς, ώστε ο αναγνώστης να παρακολουθεί τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα.

Προσωπικά, πείστηκα από το πρώτο κιόλας κεφάλαιο: η Chevy Stevens καταφέρνει μέσα από ένα μεμονωμένο περιστατικό σε μια πανέμορφη παραλία στο Μεξικό να σκιαγραφήσει με ανατριχιαστικό ρεαλισμό τις σκέψεις και την ψυχοσύνθεση μια γυναίκας που υφίσταται επί χρόνια ψυχολογική βία από ένα χειριστικό άτομο. Παράλληλα, μάς εισάγει και στο μυαλό της έφηβης Σόφι, αποτυπώνοντας με επιτυχία τις ανασφάλειες, τους φόβους και τα συναισθήματα μιας 18χρονης κοπέλας. Ένα βιβλίο καλογραμμένο, με όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να το απολαύσουν οι λάτρεις των ψυχολογικών θρίλερ και όχι μόνο.

 

Ελίζα Νάστου

e-max.it: your social media marketing partner
Για την βέλτιστη δυνατή εμπειρία χρήσης, η ιστοσελίδα bookcity.gr χρησιμοποιεί cookies.